laptop iphone

Wat zijn de verschillen tussen Showit en WordPress?

Als ondernemer wil je een website die niet alleen lekker smoelt, maar ook eenvoudig te beheren en goed vindbaar is. Uiteraard moet het ook met externe programma’s als MailBlue, Plug & Pay en MailChimp feilloos functioneren om je workflow up & running te houden. Het is daarom belangrijk om een ​​platform te kiezen die jouw website 24/7 wereldwijd weet te bedienen.

Als webdesigner heb ik door de jaren heen met verschillende platforms gewerkt. In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaring en inzichten over twee populaire websitebouwers: Showit en WordPress. Hoewel beide hun pluspunten hebben, geloof ik er stellig in dat Showit de beste keuze is voor de meeste websiteprojecten. Ik zal de voordelen van Showit aan je uitleggen:

Eindeloze vrijheid in design

Stel je voor: een website die eruitziet precies zoals jij het wilt, zonder dat je een website programmeur hoeft te zijn. Showit’s drag-and-drop systeem maakt het ontwerpen van fancy lay-outs een fluitje van een cent. Geen gedoe met codes of ingewikkelde plugins. Sleep, plaats, klaar. Jouw ontwerp, jouw regels. WordPress werkt met plugins, welke lang niet altijd gratis zijn, geüpdatet moeten worden en zo nodig voor conflicten kunnen zorgen waardoor je website niet meer de gewenste lay-out heeft, of zelfs niet meer goed functioneert.

  • Geen codering vereist: met Showit hoef je geen HTML, CSS of PHP kennis te hebben om een ​​prachtige website te maken, aan te passen en te behouden.
  • What You See Is What You Get-editor: wat je ziet tijdens het ontwerpen in de online Showit design app, is precies hoe het op je website live er uit zal komen te zien en wat jouw bezoekers zullen zien. Geen vervelende verrassingen dus na publicatie.
  • Eenvoudig ontwerp voor mobiele versies: Showit maakt automatisch mobiele versies van de webpagina’s, die je eenvoudig kunt aanpassen voor optimale weergave op elk apparaat.

Tijdbesparend en eenvoudig

Als ondernemer is je tijd kostbaar. Niemand heeft zin en tijd om eindeloos te moeten corrigeren en updaten, of gefrustreerd te raken na het wijzigen van één onderdeel waarna de hele uitlijning van de pagina is verschoven. Showit begrijpt dit en biedt een platform dat zowel krachtig als gebruiksvriendelijk is.

  • Makkelijk en gebruiksvriendelijk: de meeste gebruikers vinden het gebruiken van Showit makkelijker te leren dan WordPress, wat betekent dat je sneller de controle over jouw website hebt en door kunt met het maken van money.
  • Gestroomlijnde updates: in tegenstelling tot WordPress, waar updates soms je site helemaal overhoop kunnen halen, je deze handmatig en frequent moet updaten (of hier zelfs een duur onderhoudscontract voor moet afsluiten bij je webdesigner), verwerkt Showit updates naadloos en automatisch op de achtergrond en zitten deze kosten in je Showit-abonnement inbegrepen.
  • Ingebouwde blogs: een klein beetje ingewikkeld en verwarrend misschien, maar Showit werkt dus qua blogs samen met WordPress. WordPress is van origine een blogplatform, wat natuurlijk een sterk effect heeft op de vindbaarheid in zoekmachines. En omdat Showit alleen het beste wil voor haar gebruikers, heb je hiermee het beste van beide werelden zonder de complexiteit.

Uitzonderlijke ondersteuning

Wanneer je kiest voor Showit, kies je niet alleen een sterke websitebouwer – je valt ook in een warm bad wat voelt als een Showit community. Whenever you need it, de support is zo uitgebreid en vriendelijk dat het voelt als een high energy club.

  • Toegewijd supportteam: Showit biedt persoonlijke support om jou persoonlijk te helpen alle uitdagingen te overwinnen. In een online chat binnen je Showit design app, kun je al je vragen stellen maar ook over vrijwel alles een tutorial of blog terugvinden zodat jij snel weer door kunt.
  • Betrokken community: heb je vragen of wil je advies? Maak contact met andere Showit-gebruikers en -ontwerpers in de besloten Facebook Showit User groep waar iedereen klaar staat om je te helpen of met je mee te denken.
  • Uitgebreide templatebibliotheek: Showit komt met een uitgebreid templatebibliotheek van diverse voorbeeld websites, waar je zowel hele pagina’s als onderdelen van pagina’s om kunt zetten naar je eigen huisstijl en kunt importeren naar je eigen websitedesign. Met een paar kliks pas je het aan naar je eigen wensen.

SEO vriendelijk

Misschien wel één van de meest verkeerde inschatting over Showit… In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Showit uitstekend voor SEO. Het biedt alle tools die je nodig hebt om jouw site te optimaliseren voor zoekmachines.

  • Aangepaste metagegevens: door eenvoudig unieke metagegevens toe te kunnen voegen aan elke pagina, heeft dat een sterke invloed op een betere vindbaarheid van je website. Metagegevens zijn eigenlijk de titel, auteur en omschrijving van een webpagina. Ze zijn niet zichtbaar voor de bezoeker van een website, maar wel voor zoekmachines zoals Google. Deze gegevens helpen zoekmachines te begrijpen waar een pagina over gaat en hoe relevant die is voor een bepaalde zoekopdracht.
  • Alt-tekst voor afbeeldingen: bijna hetzelfde als het vorige punt, maar door eenvoudig alt-teksten toe te kunnen voegen aan de afbeeldingen die je gebruikt op je site, verbeter je de toegankelijkheid en SEO. Zoekmachines kunnen de inhoud van afbeeldingen niet direct lezen. De alt-tekst helpt zoekmachines om te begrijpen waar de afbeelding over gaat, waardoor je website beter vindbaar wordt in zoekresultaten.
  • Snelle laadtijden: door de optimale hosting van Showit (waar de kosten van zijn inbegrepen in je Showit-abonnement) worden websites radensnel geladen, waar zoekmachines érg dol op zijn. En niet alleen zoekmachines natuurlijk; wanneer het laden van een website langer dan 2 seconden duurt, haakt gemiddeld 47% van je websitebezoekers al af…!

Goed betaalbaar zonder onverwachte extra kosten

Hoewel WordPress in eerste instantie goedkoper lijkt, kunnen de verborgen kosten zoals website thema’s, plugins en hosting snel oplopen. Showit biedt transparante prijzen met alles wat je nodig hebt inbegrepen:

  • All-in-One Pakket: websitehosting, beveiliging, de complete design app, templatebibliotheek en klantenservice zijn allemaal inbegrepen in je Showit-abonnement. Kies je voor een Showit + blog abonnement, dan zit daar ook nog eens de WordPress blogsite bij.
  • Geen (dure) plugins: veel functies die plugins vereisen in WordPress, zijn bij Showit al ingebouwd.
  • Tijd is geld: misschien een open deur, maar de tijd die je kwijt bent aan het uitvogelen en bijwerken van je website gaat ten koste van andere zaken. Door het gebruiksgemak bespaar je tijd en frustraties, wat van onschatbare waarde is voor ons als ondernemers.

Conclusie

Of je nu coach bent of een professionele creatieveling; voor ondernemers die een verbluffende, functionele website willen zonder de hoofdpijn van complex beheer, is Showit een dikke aanrader. De combinatie van design vrijheid, gebruiksvriendelijkheid en sterke functies maakt het een uitstekende keuze voor degenen die zich willen focussen op hun bedrijf, en niet op het onderhouden van hun website. Met Showit investeer je in een platform dat met je bedrijf meegroeit, je de touwtjes eenvoudig zelf in houden kunt houden en jouw merk in het best mogelijke licht presenteert.

Enthousiast geraakt over Showit en wil jij jouw website ook graag hier in gemaakt hebben? Neem dan eens een kijkje bij mijn aanbod of neem contact op voor een op maat gemaakte offerte die naadloos aansluit op specifiek jouw wensen voor je website. Zo betaal je nooit voor iets wat je niet nodig hebt en laat je het ontwerpen over aan een expert, zodat jij je handen vrij houdt voor jouw expertise! 🙂

  • 100% aanpasbaar binnen een handomdraai
  • Geen codering of moeilijke plugins; just drag & drop!
  • Werkt feilloos met tools als MailBue, Plug & Pay, MailChimp, etc.
  • Sterke SEO in combinatie met WordPress blog
  • Minimale onderhoud vereist

Maak van je website een onderscheidende
Money Magnet!

feeling butterflies?

webdesign aanvragen